Mureş-natură

Evenimente

Râul Mures este ideal pentru începători sau pentru cei care vor să participe la o tură de rafting usor în cursul căreia au timp pentru a admira peisajul prietenos al defileului. Recomandăm familiilor.

Acces: cu automobil pe DN 15 sau tren din direcţia Deda şi Topliţa

Punct de întâlnire: Neagra, lângă podul de pe Mureş, pe drumul spre gara CFR
Traseul: Neagra-Răstoliţa, lungime: 20 km, 3-4 ore, putem organiza şi ture de 3 zile
grad de dificultate: WW I-II

Caracteristici:
Mureșul este un râu, care curge în România și Ungaria, în lungime de 761 km și se varsă în Tisa. Izvorăște din Munții Hășmașu Mare, străbate Depresiunea Giurgeului și defileul Toplița – Deda, unde separă munţii Călimani (dreapta) de Gurghiu (stânga).

Defileul Mureşului (Topliţa-Deda) este una dintre cele mai frumoase defilee din ţară cu o lungime de aprope 50 km. Raftingul pe Mureş se face de obicei în bărci de 2 persoane, perioada ideală pentru rafting fiind primăvara (aprilie-iunie).

Mai putem organiza în zonă: ture cu bicicleta (MTB), tir cu arcul, rapel, tiroliană, speologie, caiac, trekking, echitaţie

Cazare: Camping FainCentrul ecvestru Călimani, Pensiunea Calimani

Preţ (minim 8 persoane): 1 tură, 1 zi: 30 euro/pers

                                         tură de 3 zile, 80 euro/pers

Preţul include: echipament profesional de rafting (barcă, vâsle, vestă de salvare, costum şi încălţăminte din neopren, cască de protecţie), instructaj, serviciul ghizilor (atestaţi IRF) şi nu în ultimul rând buna dispoziţie.

În preţ nu este inclus: tranport la faţa locului, masă, cazare, etc.

Activitatile sunt coordonate de ghizi experimentati si brevetati de Federatia Internationala de Rafting in conditii de protectie si siguranta maxima.

Contact

OUTDOOR EXPERIENCE
Outdoorexperience logooffice(at)outdoorexperience.ro
tel: +4 0747835624, +4 0757287639

Parteneri

Echipamentele folosite de Outdoor Experience sunt furnizate de către:

 Caiac-shop.ro