RAFTING ROMÁNIÁBAN

Események

No events

Rafting Romániában

A rafting a legelterjettebb vadvízi sportok egyike, mivel egyben a legbiztonságosabbnak is mondható. A rafting csónakok alatt a nagyobb 6-12 személyes gumicsónakokat értjük. A raftingolás egyik fő jellemzője, hogy a csónakban űlő személyektől összehangolt és egységes munkát igényel, ezért alkalmas csapatépítésre (team building) is. Amint már említettük a rafting egyik legfontosabb jellemzője a biztonságos vadvízi evezés. Ennek köszönhetőencsaládi jellegű túráknak is ajánlatos (family rafting). Azoknak a személyeknek is a raftingot tudjuk ajánlani akik most szeretnék valamelyik vadvízen végezhető spotok egyikét kipróbálni.

Raftingoláskor általában két típusú csónakot használunk: a 4-8 személyes fánk formájú úgynevezett raftokat és a 2-3 személyes trekkeket (in-line raft). A raftok esetében az evezősök két sorban ülnek, míg a trekknél a személyek egymás háta mögött helyezkednek el. Mindkét esetben az összehangolt munka (evezés) a legfontosabb. A raft csónakokban mindig van egy tapasztalt túravezető aki leghátúl ül. A trekkek esetében minden ötödik csónakra jut egy túravezető, de egy túrán mindig jelen van legalább kettő. Általában egy túravezető vadvízi kajakkal vesz részt a túrán.

Raftingolásra a legideálisabb periódus április-május-június mivel ilyenkor olvad a hó a hegyekben és ekkor a raftingolható folyóvizekben biztosan van elég víz. A Bodzán, Zsilen általában mindig lehet evezni, mert bőséges a vízhozama.

Nemzteközi minősítéssel rendelkező turavezetőink, az ország legkomplexebb rafting ajánlatát biztosítják.

 

Az Aranyos folyó völgye ideális helyet biztosít egy kellemes evezéshez és a lenyűgöző Erdélyi-szigethegység természeti szépségének a megcsodálásához. Az egyik legjobb folyó, amit gyerekes családoknak vagy akár gyerek csoportoknak is ajánlunk. Könnyen összeköthető egy torockói falunézéssel vagy gyalogtúrával.

Rafting pe Crisul Repede

A Sebes Körös az elsők között szerepel azon folyók listáján ahol a legrégebbről szerveznek raftingtúrákat. A lenyűgöző környezet, a tiszta kékes-zöldes vízszin valamint az evezett szakasz könnyűsége kedvelt szabaidős tevékenysége lehet úgy a gyerekeknek mint a felnőtteknek. Ezen a szakaszon akár kis, kétszemályes csónakkal akár nagy csónakkal is lehet ereszkedni.

A Maros rafting ideális túra kezdőknek vagy olyan személyeknek aki az evezés izgalmai mellett a természetre is kiváncsiak. Ezeken a túrákon bőven van időnk a táj szépségeinek a megcsodálására is. Ajánljuk családoknak.

Rafting pe Lapus

A Lápos völgye egyike azon ritka helyeknek ahol az ember még kevés nyomot hagyott. Rafting túra alkalmával a Lápos ezen szakaszán igazi felfedezőnek érezhetjük magunkat. A folyó völgyének hossza lehetőséget nyújt több napos túrák szervezéséhez is, sátorban való éjszakázással.

Rafting pe Cerna

A Cserna Románia raftingolható folyóinak királya. Mind a környezet/látvány mind pedig a folyó technikás volta csábító célpontá teszi a vízek kedelői száámára, amit nem szabad kihagyni a meglátogatnivaló helyek listájáról.

Rafting pe Buzau

A Bodza Brassóból és Bukarestből könnyen megkozelíthető folyó. A Bodzán található gyűjtőtóból naponta engednek vizet, amit áramfejlesztésre használnak, ily módon a Bodzán majdnem egész évben lehet raftingolni.

Rafting pe Jiu

A Zsil ideális körülményeket bíztosít a nagycsónakos raftingoláshoz majdnem egész év folyamán. Talán a legtöbb kihívást nyújtó folyónk, de mindenként a legkedveltebb a klienseink körében. Ha adranalint és izgalmat akarnak, mindenként el kell jönniük a Zsilre evezni! Könnyen összeköthető egy Retyezátos gyalogtúrával.

Kapcsolat

OUTDOOR EXPERIENCE
Outdoorexperience logooffice(at)outdoorexperience.ro
tel: +4 0747835624, +4 0757287639

Partnerek

Az általunk használt evezős felszerelések beszállítója a: