Sebes Kőrös

Események

No events

A Sebes Körös az elsők között szerepel azon folyók listáján ahol a legrégebbről szerveznek raftingtúrákat. A lenyűgöző környezet, a tiszta kékes-zöldes vízszin valamint az evezett szakasz könnyűsége kedvelt szabaidős tevékenysége lehet úgy a gyerekeknek mint a felnőtteknek. Ezen a szakaszon akár kis, kétszemályes csónakkal akár nagy csónakkal is lehet ereszkedni.

Elérhetőség: autóval az E60 európai úton Kolozsvár vagy Nagyvárad irányából, akárcsak vonattal Kolozsvár vagy Nagyvárad irányából
Találkozási hely: Barátkánál, a hidnál ami a Körösön vezet át

Evezett szakasz: Barátka- Körösrév, 16 km, 3 óra
Nehézségi fok: WW I-II+

Leírás: Romániában, a kalotaszegi dombvidéken, Körösfő falutól keletre kb. 2 kilométerre ered, forrása szép gránit boltívvel van kiépítve. Sárvásár és Bánffyhunyad érintésével beérkezik a Király-erdő nevű hegységbe, Kissebesnél egyesül a Kis-Sebessel, amely a Vlegyásza-Vigyázó alatt ered. Innen számít valódi folyónak, pláné a Dregán felvétele után, így Csucsánál már valódi folyó. Vársonkolyos és Körösrév között sziklaszoroson tör át, ezután szélesedő völgyben siet nyugat felé. Érinti Élesdet és Mezőtelegdet, keresztülfolyik a Nagyváradon. Délkelet-Magyarországon keresztülfolyik a Kissárréten, Gyománál ömlik a Kettős-Körösbe.

Nyáron a felső szakaszon időnként egy gyermek is átgázolhat, a hirtelen hóolvadások, vagy a nagy esők azonban a Tiszához hasonlóan hirtelen felduzzasztják. A Sebes-Körös árhullámainak levonulását a Romániában lévő energetikai célú tározórendszer feltöltöttségi állapota és üzemeltetési stratégiája határozza meg.

A környéken kérésre szervezhetünk: hegyi kerékpározást, íjászkodást, kenu túrát, rapelezést, tirolizást, kajaktúrát, barlang látogatást, trekkinget, kanyonjárást.

Szálláslehetőség: Körösréven-Pensiunea Roua Munţilor

Ár (minimum 8 személy esetén): 1 túra, 1 nap: 35 euró/személy

                                                   2 túra, 2 nap: 65 euró/személy

Az ár tartalmazza: professzionális rafting felszerelést (csónak, evező, mentőmellény, neoprén ruha és lábbeli, védő sisak), felkészítőt és túravezetést (IRF minosítéssel rendelkező túravezetők), na meg nem utolsó sorban egy felejthetetlen élményt.
Az ár nem tartalmazza: szállítást a helyszínre, étkezést, szállást,stb.

A tevékenységeket képzett és tapasztalt túravezetők koordinálják és minden a lehető legnagyobb biztonságban zajlik.

Kapcsolat

OUTDOOR EXPERIENCE
Outdoorexperience logooffice(at)outdoorexperience.ro
tel: +4 0747835624, +4 0757287639

Partnerek

Az általunk használt evezős felszerelések beszállítója a: