Események

No events

A rafting a legelterjettebb vadvízi sportok egyike, mivel egyben a legbiztonságosabbnak is mondható. A rafting csónakok alatt a nagyobb 6-12 személyes gumicsónakokat értjük. A raftingolás egyik fő jellemzője, hogy a csónakban űlő személyektől összehangolt és egységes munkát igényel, ezért alkalmas csapatépítésre (team building) is. Amint már említettük a rafting egyik legfontosabb jellemzője a biztonságos vadvízi evezés. Ennek köszönhetőencsaládi jellegű túráknak is ajánlatos (family rafting). Azoknak a személyeknek is a raftingot tudjuk ajánlani akik most szeretnék valamelyik vadvízen végezhető spotok egyikét kipróbálni.

Raftingoláskor általában két típusú csónakot használunk: a 4-8 személyes fánk formájú úgynevezett raftokat és a 2-3 személyes trekkeket (in-line raft). A raftok esetében az evezősök két sorban ülnek, míg a trekknél a személyek egymás háta mögött helyezkednek el. Mindkét esetben az összehangolt munka (evezés) a legfontosabb. A raft csónakokban mindig van egy tapasztalt túravezető aki leghátúl ül. A trekkek esetében minden ötödik csónakra jut egy túravezető, de egy túrán mindig jelen van legalább kettő. Általában egy túravezető vadvízi kajakkal vesz részt a túrán.

Raftingolásra a legideálisabb periódus április-május-június mivel ilyenkor olvad a hó a hegyekben és ekkor a raftingolható folyóvizekben biztosan van elég víz. A Bodzán, Zsilen általában mindig lehet evezni, mert bőséges a vízhozama.

Nemzteközi minősítéssel rendelkező turavezetőink, az ország legkomplexebb rafting ajánlatát biztosítják.

 

Kajak és kenus síkvizi túráinkat általában Erdély folyóin szervezzük, főként a Maroson és Olton. Természetesen kérésre más folyókra is elmegyünk, akár a Dunára vagy a Deltába. Az evezett szakaszokat általában úgy válasszuk ki, hogy minél kevesebb települést érintsünk, és legyen alkalmunk megodálni a természetet.

Mit biztosítunk: kajakok, kenuk, evezők, mentőmellények, sátrak (kérésre), túravezetést és a csomagok szállítását.

Mit hozzatok: fürdődresszt, szandált vagy egyéb vízben használható cipőt, csereruhát, napolajat, kalapot vagy kendőt. hálózsákot stb

Vadvizi kajakozasA raftinghoz és a kenuzáshoz (trekking) képest a vadvízi kajakozás képviseli az igazi vadságot, ezért ez követeli meg a legnagyobb szakértelmet is. A vadvízi kajakozás a vadvízi sportok királya.

Ha a rafting csónakot egy buszhoz hasonlíthatjuk, akkor a vadvízi kajak egy versenyautó.

A kajak egyik legfontosabb tulajdonsága a Raft-al és a Trekk-el szemben, hogy mélyebbre süllyed és a formájának és merevségének köszönhetően sokkal jobban érezhetjük és használhatjuk a vizet vele. A kajakozás már komoly szakmai felkészülést igényel, senkinek sem javasoljuk, hogy útmutatások (és előzetes edzések) nélkül kezdje el.

Ha egyszer valaki belekóstolt, többet nem bírja abbahagyni. Vigyázat! Függőséget okoz.

Ha unod már a raftingot gyere vadvízi kajakozni!

Ture de bicicletaDacă vreți să descoperiți natura pedalând haideți cu noi la o tură de bicicleta de una sau mai multe zile.

 

Puteți alege dintre mai multe opțiuni:

1. Ture de bicicletă self support

 • Ce înseamnă? Cărăm pe biciclete tot ce avem nevoie la tură, adică haine, mâncare și eventual și cort. 
 • Ce asigurăm noi? Bicicletele, căștile, portbagajele și gențile de tură impermeabile marca Crosso.
 • Turele de self support pot fi organizate cu ghid sau fără, e decizia dumneavoastră. Dacă doriți fără ghid, atunci noi vă închiriem echipamentul vă ajutăm să alegeți traseul, și dacă este nevoie vă putem ajuta și cu transport.
 • Aceste ture se pot organiza cu cazare în cort sau în pensiune.

 

2. Ture de bicicletă all inclusive

 • Ce înseamnă? În cursul turei avem doar un mic bagaj, echipa este urmărită de un microbuz, care tranportă bagajele. 
 • Ce asigurăm noi? Bicicletele, ghidul, mașină care transportă bagajele și la cerere cazarea și mesele.

 

3. Ture de bicicletă combinate cu alte activități outdoor

 • În cadrul unui program mai lung la turele de bicicletă se pot adăuga și alte activități, ca: rafting, ture de canoe sau caiac, drumeții, canioning, etc

 

 

Ofertele de aventură de vară adresează grupurilor de prieteni, familiilor şi firmelor (outdoor team building) oferind programe complexe de la 1-3 zile panâ la 10 sau chiar mai multe zile. 
La cerere organizăm programe și în alte locații şi cu alte programe decât cele amintite mai jos. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri nu ezitați să ne contactați.

Numărul minim de participanţi este de 6 persoane, în cazul în care sunt mai puţini participanţi se plăteşte preţul integral pentru 6 persoane.

În preţuri sunt incluse minim 3 activităţi (de ex. rafting, caiac, canyoning, rapel, tiroliana) şi se schimbă în funcţie de activităţile adiţionale incluse în programul stabilit. Asigurăm echipament profesional, instructaj şi ghidaj pentru toate activităţile enumerate mai sus.

În preţ nu este inclus: tranport la faţa locului, masă, cazare, etc.

Rezervări şi informaţii:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 0747835624, 0745397557

Alegeţi una dintre locaţii şi programe: 

Télen sem ülünk nyugton, akkor sem ha nem lehet evezni.

Időpont: 2022. IV. 22-22 (versenynap április 23.-a)
Helyszín: Románia, Maros megye, felső Maros szoros
Szlalom start: Szalárd (Salard) 10.00
Maraton start: Gödemesterháza (Mestera) 14.00
Cél: Ratosnya (Rastolta)
Maraton táv: 24 km

Az Outdoor Experience csapata tizedszer is megszervezi a Maros Maraton elnevezésű amatőr rafting, kajak, kenu és szlalom versenyt. A verseny helyszinén nem változtattunk, nehézségi szint ZWC – WWII.

A Maros a Nagyhagymás hegységből ered és Magyarország területén a Tiszába ömlik. A felső szakaszon a folyó a Kelemen és a Görgényi Havasok között folyik mely szakaszt Maros Szorosnak neveznek. Ezen a szakaszon a folyó átlag térfogatárama 23 m3/s. A szoros könnyen megközelíthető Marosvásárhely irányából a 15-ös országúton.

Kattints ide a helyszín google térképes megjelenítéséhez.

A Szlalom 10.00 órakor kezdődik, a pontos helyszín a verseny előtti napon lesz ismertetve.

A Maraton Gödemesterháyáról (Mestera) 14:00 – kor lesz indítva, a cél pedig Ratosnya nevű településen lesz. A versenytáv kategóriától függetlenül 24 km. A start és célpont között a folyó jobb partján levő ellenőrző ponton minden részvevőnek köteles megállni.

A Regisztrációs pont a szlalom helyszínén illetve a maraton startnál Gödén a Maros híd mellett a folyó bal oldalán lesz kialakítva. A versenyre való jelentkezés a verseny napján reggel 8:00 – tol 13:00 – ig lehetséges a versenyhelyszínen, valamint elektronikusan. Minden résztvevőnek kötelessége bemutatni a felszerelését és a regisztrációs díjat befizetni. Minden résztvevő a regisztrációs pontnál a verseny reggelén kap egy versenyszámot.

A szervezők nem biztosítják a versenyhez szükséges felszerelést! A regisztrációs űrlap kitöltésével nem a foglalható le a kibérelendő felszerelés!

 

Kategoriák

Hajó típus

Férőhely

Hajóméret

WWK

Vadvízi kajak

Max 1

Hosszuság < 2,65 m

RRK 

River runner kajak

Max 1

Hosszuság 2,65 m-3,1 m

SK

Szlalom kajak 

Max 1

 

TK

Túra kajak

Max 1

Hosszuság >= 3,1 m

C2

Felfújható kenu-trekk

Max 2

N/A

K2

Felfújható kajak

Max 2

N/A

R

Raft

Min 3, Max 6

N/A

O

Nyitott kategória

Min 1

N/A

*Kategóriát minimum 3 csapat jelentkezése esetén indítunk

Regisztráció

A versenyre való jelentkezés a verseny napján reggel 8:00 – tol 13:00 – ig lehetséges a versenyhelyszinen, valamint elektronikusan. Minden résztvevőnek kötelessége bemutatni a felszerelését és a regisztrációs díjat befizetni. Minden résztvevő a regisztrációs pontnál a verseny reggelén kap egy versenyszámot. A regisztrációs díj függ a regisztráció időpontjától, de nem függ a befizetés időpontjától.

A szervezők nem biztosítják a versenyhez szükséges felszerelést! A regisztrációs űrlap kitöltésével nem a foglalható le kibérelendő felszerelés!

Dátum

Regisztrációs díj RON/résztvevő

2022 március 15

50

2022 április 10

60

2022 április 10 után

70

A regisztrációs díj befizetése a verseny helyszínén történik!

Minden versenyző, aki április 10-ig befizette a regisztrációs díjat, kap egy pólót és egy részvételi diplomát. Akik ezután regisztrálnak a megmaradt méretek függvényében kapnak pólót.

Minimális résztvevői feltételek

 • A versenyzők kell tudjanak úszni és saját felelőségükre indulnak a versenyen! A szervezők nem vállalnak felelősséget a verseny alatt történő esetleges balesetek és barmilyen anyagi károk esetén.
 • Mentőmellény és sisak használata kötelező a verseny teljes időtartalma alatt!
 • Minden versenyző saját maga biztosítja a versenyen való részvételhez szükséges felszerelést.
 • A versenyen való részvétel csak a szabályzattal és versenyfeltételekkel való egyetértés esetén lehetséges.

Versenyszabályzat

 • A szlalom 2022 április 23-án 10.00 órától kezdődik. A helyszínt egy nappal korábban ismertetjük.
 • A maraton Gödemesterházáról a folyó bal partjáról lesz indítva 2022 április 23-án 14:00-kor.
 • Mentőmellény és sisak használata kötelező a verseny teljes időtartalma alatt!
 • Minden csapat/versenyző a regisztrációs díj befizetése után kap egy versenyszámot. Versenyszámot a verseny alatt jól látható módon végig viselni kell. Abban az esetben ha ez nem látszik a szervezők nem vállalnak felelősséget a versenyző helyezésének megállpításáért. 
 • Minden résztvevőnek köteles megállnia és kiszállnia és egy előre meghatározott távot gyalogolnia a felszereléssel együtt az ellenőrző pontnál. Ez a folyó bal partján Szalárdnál a maratoni táv kb. felénél található.
 • A szabályzat be nem tartása a versenyből való kizárást vonja maga után.
 • A szervezők fenntartják a jogot a verseny indítási időpontjának és az evezett szakasz megváltoztatásra.
 • A szlalom szabályzata a helyszínen lesz ismertetve.

Szállás

Sátorozás az alaptábornál Ratosnyán.

Nem foglalunk és nem biztosítunk szállást!

Információ: Tel: +40747–835624, +40745397557

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.office(kukac)outdoorexperience.ro

Támogatók és partnerek:

        
Smile Expert ÖregHarcos Orbán Pálinka

Kapcsolat

OUTDOOR EXPERIENCE
Outdoorexperience logooffice(at)outdoorexperience.ro
tel: +4 0747835624, +4 0757287639

Partnerek

Az általunk használt evezős felszerelések beszállítója a: