Evenimente

Raftingul este unul dintre cele mai răspândite sporturi white-water şi este şi cel mai sigur dintre sporturile pe ape repezi. Bărcile de rafting de obicei sunt ambarcaţiuni mari  gonflabile de 6-12 persoane. Mai nou cuvîntul rafting este folosit pentru toate sporturile practicate pe ape repezi. În cursul unei ture de rafting echipajul trebuie să-şi coordoneze mişcările, datorită acestui fapt este folosit de multe ori în programe de team building. O altă caracteristică a raftingului este riscul scăzut, poate fi folosit şi pentru aşa zise ture de familie (family rafting). Persoanelor novice în sporturile whitewater este indicat să se familiarizeze cu apele repezi făcând rafting.

În cursul turelor de rafting folosim 2 tipuri de bărci:
Aşa zisele rafturi, bărci gonflabile foarte stabile special concepute pentru coborâri pe apele repezi, care pot fi de 4-8 persoane şi trekkurile (canoe de ape repezi), care sunt mult mai rapide, se strecoară mai uşor printre obstacole şi trece prin apa mai mică, dar se răstoarna mai uşor. În fiecare barcă de rafting se află câte un ghid experimentat. La turele organizate cu trekkuri in fiecare a cincea barcă se află un ghid, numărul minim al ghizilor este insă 2, de multe ori aceste ture sunt asistate de un ghid in caiac de ape repezi.

Perioada ideală pentru majoritatea râurilor de rafting din tară este în aprilie-mai-iunie, în timp ce se topeste zăpada. Buzăul, Jiul si Crişul repede insă are apă aproape tot sezonul.

Vă stăm la dispoziţie cu cea mai diversificată ofertă de rafting din România cu ghizi atestaţi de Federaţia Internaţională de Rafting

Turele de canoe sau caiac se desfăşoară de obicei pe Mureş şi Olt pe secţiunile cu curs mai lent într-un cadru natural deosebit. La cerere organizăm ture de canoe oriunde în ţară.

Pentru a participa la ture vă rugăm să ne contactaţi cu cel puţin 5 zile înaintea turei.

Ce putem asigura noi: caiace, canoe, padele şi pagăi, veste de salvare, corturi (la cerere). Asigurăm transportul bagajelor.

Ce să aduceţi cu voi: costum de baie, sandale sau un alt încălţământ, care nu este alergic la apă, haine de shimb, sac de dormit, izolir, spirit de aventură, etc

Caiac pe ape repeziÎn comparaţie cu Raftingul şi Trekkingul adevăratul sport extrem pe ape repezi este whitewater kayaking-ul. Dintre sporturile practicate pe ape învolburate acest sport necesită cea mai mare pricepere şi pregătire. Fără îndoială este regele sporturilor pe ape repezi.

Dacă raftingul este ca mersul cu un autobuz atunci caiacul este maşina de cursă.

Spre deosebire de raft şi trek caiacul nu taie apa ci alunecă pe apă mişcându-se total altfel. Nu este recomandat începerea acestui sport fără pregătire şi îndrumare profesională.

Dacă ai încercat nu te mai poţi lăsa. Mare grijă, CREEAZĂ DEPENDENŢĂ!

 

Te-ai săturat de rafting şi de trekking? Trebuie să încerci caiacul pe ape repezi!

Ture de bicicletaDacă vreți să descoperiți natura pedalând haideți cu noi la o tură de bicicleta de una sau mai multe zile.

 

Puteți alege dintre mai multe opțiuni:

1. Ture de bicicletă self support

 • Ce înseamnă? Cărăm pe biciclete tot ce avem nevoie la tură, adică haine, mâncare și eventual și cort. 
 • Ce asigurăm noi? Bicicletele, căștile, portbagajele și gențile de tură impermeabile marca Crosso.
 • Turele de self support pot fi organizate cu ghid sau fără, e decizia dumneavoastră. Dacă doriți fără ghid, atunci noi vă închiriem echipamentul vă ajutăm să alegeți traseul, și dacă este nevoie vă putem ajuta și cu transport.
 • Aceste ture se pot organiza cu cazare în cort sau în pensiune.

 

2. Ture de bicicletă all inclusive

 • Ce înseamnă? În cursul turei avem doar un mic bagaj, echipa este urmărită de un microbuz, care tranportă bagajele. 
 • Ce asigurăm noi? Bicicletele, ghidul, mașină care transportă bagajele și la cerere cazarea și mesele.

 

3. Ture de bicicletă combinate cu alte activități outdoor

 • În cadrul unui program mai lung la turele de bicicletă se pot adăuga și alte activități, ca: rafting, ture de canoe sau caiac, drumeții, canioning, etc

 

 

Ofertele de aventură de vară adresează grupurilor de prieteni, familiilor şi firmelor (outdoor team building) oferind programe complexe de la 1-3 zile panâ la 10 sau chiar mai multe zile. 
La cerere organizăm programe și în alte locații şi cu alte programe decât cele amintite mai jos. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri nu ezitați să ne contactați.

Numărul minim de participanţi este de 6 persoane, în cazul în care sunt mai puţini participanţi se plăteşte preţul integral pentru 6 persoane.

În preţuri sunt incluse minim 3 activităţi (de ex. rafting, caiac, canyoning, rapel, tiroliana) şi se schimbă în funcţie de activităţile adiţionale incluse în programul stabilit. Asigurăm echipament profesional, instructaj şi ghidaj pentru toate activităţile enumerate mai sus.

În preţ nu este inclus: tranport la faţa locului, masă, cazare, etc.

Rezervări şi informaţii:  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0747835624, 0745397557

Alegeţi una dintre locaţii şi programe: 

Iarna fiind apele mai mult sau mai puțin înghețate nu prea avem posibilitatea de a practica sporturi nautice sau alte sporturi de vara, astfel vă invităm la programele de aventură de iarnă.

Ediția din 2020 este anulată!

Data: 24-26.04.2020 (data concursului 25. Aprilie 2020)
Localizare: Defileul Mureşului
Start Maraton: Meștera
Finiș Maraton: Răstoliţa
Lungime: 24 km

Concursul Mureș Marathon a ajuns deja la cea de a zecea. Va invităm să participați la acest concurs maratonul amator de rafting, caiac și canoe, respectiv la proba de slalom pe ape repezi. Locaţia rămâne aceeași ca şi în anii precedenți valea Mureşului. Dificultatea traseului este între ZWC – WWII.

Click pentru a vedea harta Google Maps a locației

Defileul poate fi accesat cu automobilul pe DN 15 sau cu trenul din direcţia Deda sau Ciceu.

Proba da slalom va începe de la ora 10.00, locaţia acesteia ca fi făcut cunoscut vineri (20 aprilie.)

Startul la maraton se va da în localitatea Meştera la ora 14.00, iar finişul va fi în localitatea Răstoliţa.

Distanţa pe care trebuie să parcurgă fiecare concurent sau echipaj este de 24 km.

Punctul de înregistrare se va afla lângă slalom respectiv la locul de start al concursului, în Meştera lângă podul de pe Mureş pe malul stâng al râului. Înregistrarea se va putea face în ziua concursului între orele 8:00 şi 13:00 dimineaţa sau electronic completând formularul on line.

Echipamentul de concurs nu este asigurat de către organizatori! Nu se rezervă echipament prin completarea formularului de înregistrare!

Fiecare participant trebuie să-şi prezinte echipamentul de protecţie şi trebuie să plătească taxa de înscriere în dimineaţa concursului. Fiecare participant sau echipaj va primi un număr de concurs.

Categorii:

Categoria

Tipul bărcii

Nr. de locuri

Dimensiuni

WWK

caiac whitewater

Max 1

Lungimea < 2,6 m

RRK caiac river runner Max 1 Lungimea  2,6 m-3,1 m
SK caiac slalom Max 1  N/A

TK

caiac

Max 1

Lungimea >= 3,1 m

C2

canoe gonflabila-trek

   

K2

caiac gonflabil

Max2

N/A

R

raft

Min 3, Max 6

N/A

O

orice fel de barcă

Min 1

N/A

 

*Categoriile sunt deschise numai în cazuri în care avem minim trei concurenți sau 3 echipaje.

Înregistrare 

Concurenții trebuie să se înregistreze până la data de 25.04.2020 ora 13. Înregistrarea se poate face electronic prin completarea formularului de înregistrare on line sau la fata locului.

Echipamentul de concurs nu este asigurat de către organizatori! Nu se rezervă echipament prin completarea formularului de înregistrare!

Taxa de participare se modifică în funcție de data înregistrării !

Taxa de înregistrare este 35 RON pentru participanţii, care se înregistrează până la data de 15 martie 2020, respectiv 45 RON pentru cei care se înregistrează până la data de 14 aprilie 2020, la faţa locului taxa de înregistrare este 55 RON.

Taxa de participare se plăteşte de către fiecare participant în dimineaţa concursului la punctul de înregistrare.

Fiecare participant care a platit taxa de inscriere va primi un tricou MM si o diploma de participare.

Condiții minime de participare

 • Concurenţii participă pe propria răspundere, şi trebuie să fie buni înotători!
 • Purtarea vestelor de salvare şi a căștilor de protecţie pe tot parcursul concursului este obligatorie!
 • Echipamentul trebuie să-şi asigure fiecare participant.

Regulile Maratonului

 • Startul se dă în localitatea Meștera pe malul stâng a râului, la data de 25 aprilie 2020, ora 14:00.
 • Fiecare echipă/concurent va primi un număr de concurs la plata taxei de participare. Fără număr de concurs participantul nu are dreptul de a porni la competiție.
 • Fiecare participant trebuie să se oprească la punctul de control și să semneze tabelul aflat la fața locului. Punctul de control va fi amplasat pe malul stâng al râului după confluența pârâului Sălard cu Mureșul.

Regulile slalomului vor fi făcute public la fața locului.

Posibilităţi de cazare:

Pentru informaţii suplimentare contactaţi-ne la: Tel: +40747–835624, +40745397557

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sponsori și parteneri:

    smile expertÖregHarcos

Contact

OUTDOOR EXPERIENCE
Outdoorexperience logooffice(at)outdoorexperience.ro
tel: +4 0747835624, +4 0745397557

Parteneri

Echipamentele folosite de Outdoor Experience sunt furnizate de către:

 Caiac-shop.ro