Cerna, regele râurilor

Evenimente

Cerna este regele râurilor de rafting din țară. Atât peisajul cât și traseul foarte tehnic îl face un obiectiv pentru împătimiții de rafting pe care nu pot să nu-l viziteze.

Acces: cu automobil pe E70 din direcţia Caransebeş sau Orşova, Dn67D până la Băile Herculane

Punct de întâlnire: Motel Dumbrava pe partea dreaptă a drumului, amonte de Băile Herculane spre Cerna sat

Traseul:
1. lungime: 4 km km, 1,5-2 ore
2. lungime: 8 km, 2-3 ore

Grad de dificultate: WW II-IV

Caracteristici:
Râul Cerna (negru în limbile slave) izvorăşte în Munţii Godeanu la izvoarele Cernei după care se varsă în lacul de acumulare de le Valea lui Iovan. După acesta străbate poate cea mai frumoasă vale din ţară (Parcul Domogled Valea Cernei), valea Cernei pe o lungime de circa 50 km. Amonte de Băile Herculane apa Cernei este oprită de barajul, care formează lacul Prisaca. Dpă acesta străbate renumitul oraş balneologic Băile Herculane, fondat încă în timpul romanilor. După ce se uneşte cu Belareca se varsă în Dunăre la Orşova.
Raftingul pe cele două trasee asigură o aventură de neuitat. Albia râului este foarte îngustă şi plin de curbe, şi de bolovani şi stânci uriaşe. Deseori nu avem multe opţiuni unde să trecem, numai pe o anumită linie. Râul are o cădere foarte mare, cascadele mici urmându-se una după cealaltă. Traseele de rafting sunt parcurse treptat, luând obstacolele una după cealaltă, oprindu-ne de multe ori să ne odihnim şi să alegem linia pe care vom continua.

Mai putem organiza în zonă: ture cu biciclete, tir cu arcul, caiac si canoe pe Dunare, rapel, tiroliană, canioning, trekking

Cazare: Pensiunea Safrane (Baile Herculane)Pensiunea Roua de munte (Băile Herculane), Motel Dumbrava (Amonte de Herculane)

Preţ (grup minim de 8 persoane):

       -1 tură, 1 zi: 45 euro/pers

       -2 ture, 2 zile: 79 euro/pers

Preţul include: echipament profesional de rafting (barcă, vâsle, vestă de salvare, costum şi încălţăminte din neopren, cască de protecţie), instructaj, serviciul ghizilor şi nu în ultimul rând buna dispoziţie.

În preţ nu este inclus: tranport la faţa locului, masă, cazare, etc.

 Activitatile sunt coordonate de ghizi experimentati si brevetati de Federatia Internationala de Rafting in conditii de protectie si siguranta maxima.

Contact

OUTDOOR EXPERIENCE
Outdoorexperience logooffice(at)outdoorexperience.ro
tel: +4 0747835624, +4 0757287639

Parteneri

Echipamentele folosite de Outdoor Experience sunt furnizate de către:

 Caiac-shop.ro