RAFTING ROMÁNIÁBAN

Események

31 márc. 2018
10:00AM - 05:00PM
Rafting pe Cerna- deschidem sezonul
14 ápr. 2018
10:00AM - 05:00PM
Rafting pe Cerna
21 ápr. 2018
08:00AM - 05:00PM
Mures Marathon, editian a 9-a
28 ápr. 2018
10:00AM - 05:00PM
Rafting pe Cerna
24 máj. 2018
08:00AM - 05:00PM
Kezdő vadvízi kajak tanfolyam
18 jún. 2018
08:00AM - 05:00PM
Exploram Dunarea-tura de caiac si canoe
04 júl. 2018
08:00AM - 05:00PM
Curs caiac pe ape repezi pe Soca in Slovenia

Rafting Romániában

A rafting a legelterjettebb vadvízi sportok egyike, mivel egyben a legbiztonságosabbnak is mondható. A rafting csónakok alatt a nagyobb 6-12 személyes gumicsónakokat értjük. A raftingolás egyik fő jellemzője, hogy a csónakban űlő személyektől összehangolt és egységes munkát igényel, ezért alkalmas csapatépítésre (team building) is. Amint már említettük a rafting egyik legfontosabb jellemzője a biztonságos vadvízi evezés. Ennek köszönhetőencsaládi jellegű túráknak is ajánlatos (family rafting). Azoknak a személyeknek is a raftingot tudjuk ajánlani akik most szeretnék valamelyik vadvízen végezhető spotok egyikét kipróbálni.

Raftingoláskor általában két típusú csónakot használunk: a 4-8 személyes fánk formájú úgynevezett raftokat és a 2-3 személyes trekkeket (in-line raft). A raftok esetében az evezősök két sorban ülnek, míg a trekknél a személyek egymás háta mögött helyezkednek el. Mindkét esetben az összehangolt munka (evezés) a legfontosabb. A raft csónakokban mindig van egy tapasztalt túravezető aki leghátúl ül. A trekkek esetében minden ötödik csónakra jut egy túravezető, de egy túrán mindig jelen van legalább kettő. Általában egy túravezető vadvízi kajakkal vesz részt a túrán.

Raftingolásra a legideálisabb periódus április-május-június mivel ilyenkor olvad a hó a hegyekben és ekkor a raftingolható folyóvizekben biztosan van elég víz. A Bodzán, Zsilen általában mindig lehet evezni, mert bőséges a vízhozama.

Nemzteközi minősítéssel rendelkező turavezetőink, az ország legkomplexebb rafting ajánlatát biztosítják.

 

Rafting pe Jiu

A Zsil ideális körülményeket bíztosít a nagycsónakos raftingoláshoz majdnem egész év folyamán. Talán a legtöbb kihívást nyújtó folyónk, de mindenként a legkedveltebb a klienseink körében. Ha adranalint és izgalmat akarnak, mindenként el kell jönniük a Zsilre evezni! Könnyen összeköthető egy Retyezátos gyalogtúrával.

Rafting pe Buzau

A Bodza Brassóból és Bukarestből könnyen megkozelíthető folyó. A Bodzán található gyűjtőtóból naponta engednek vizet, amit áramfejlesztésre használnak, ily módon a Bodzán majdnem egész évben lehet raftingolni.

Rafting pe Cerna

A Cserna Románia raftingolható folyóinak királya. Mind a környezet/látvány mind pedig a folyó technikás volta csábító célpontá teszi a vízek kedelői száámára, amit nem szabad kihagyni a meglátogatnivaló helyek listájáról.

Rafting pe Lapus

A Lápos völgye egyike azon ritka helyeknek ahol az ember még kevés nyomot hagyott. Rafting túra alkalmával a Lápos ezen szakaszán igazi felfedezőnek érezhetjük magunkat. A folyó völgyének hossza lehetőséget nyújt több napos túrák szervezéséhez is, sátorban való éjszakázással.

Rafting pe Mures

A Maros rafting ideális túra kezdőknek vagy olyan személyeknek aki az evezés izgalmai mellett a természetre is kiváncsiak. Ezeken a túrákon bőven van időnk a táj szépségeinek a megcsodálására is. Ajánljuk családoknak.

Rafting pe Crisul Repede

A Sebes Körös az elsők között szerepel azon folyók listáján ahol a legrégebbről szerveznek raftingtúrákat. A lenyűgöző környezet, a tiszta kékes-zöldes vízszin valamint az evezett szakasz könnyűsége kedvelt szabaidős tevékenysége lehet úgy a gyerekeknek mint a felnőtteknek. Ezen a szakaszon akár kis, kétszemályes csónakkal akár nagy csónakkal is lehet ereszkedni.

Az Aranyos folyó völgye ideális helyet biztosít egy kellemes evezéshez és a lenyűgöző Erdélyi-szigethegység természeti szépségének a megcsodálásához. Az egyik legjobb folyó, amit gyerekes családoknak vagy akár gyerek csoportoknak is ajánlunk. Könnyen összeköthető egy torockói falunézéssel vagy gyalogtúrával.

Hírlevél

Signup to get exclusive offers and other discount from us by joining our newsletter program.

Review us on

Kapcsolat

OUTDOOR EXPERIENCE
Outdoorexperience logooffice(at)outdoorexperience.ro
tel: +4 0747835624, +4 0745397557

Partnerek

Az általunk használt evezős felszerelések beszállítója a: