Zsil-adrenalin

Események

No events

A Zsil ideális körülményeket bíztosít a nagycsónakos raftingoláshoz majdnem egész év folyamán. Talán a legtöbb kihívást nyújtó folyónk, de mindenként a legkedveltebb a klienseink körében. Ha adranalint és izgalmat akarnak, mindenként el kell jönniük a Zsilre evezni! Könnyen összeköthető egy Retyezátos gyalogtúrával.

Megközelítés: autóval az E79 európai úton Petrozsény (Petroşani) irányából Zsilvásárhely (Târgu Jiu) felé

Találkozási hely: Hotel Lainici, az E79 út jobb oldalán, kb. 20 km-re északra Bumbeşti Jiu településtől.

Evezett szakasz:

1. Kanyon, Lainici felett, hossz: 13 km, 2-3 óra

2. Lainici alatt, hossz: 9 km, 2-3 óra

Nehézségi fok: WW I-III+

Leírás: A Zsil (Jiu) Duna egyik bal oldali mellékfolyója. Olténia legjelentősebb folyója. A Déli-Kárpátokban, a Vulkán-hegységben ered, egyike azon kevés vízfolyásoknak, amelyek a Kárpát-medencében erednek de nem a medencében érik el a Dunát. A Nyugati-Zsil és a Keleti-Zsil összefolyásából jön létre és a Motru valamint a Gilort a két legfontosabb mellékfolyója. Vízgyűjtőjének legmagasabb pontja a Páring-hegység  (Munții Parâng, 2519 m). Bumbeşti alatt, a Szurdok-szoroson keresztül töri át a Kárpátokat.
A Zsilen a kanyon szakasz az egyik legizgalmasabb rafting útvonal az országban. Ezen a nagy vízhozamú folyó egy szűk szorosban kell átvergődnie magát amit gyakran több tíz méteres sziklák tarkítanak. Nagyon sok kanyar teszi még izgalmasabbá ezt a túraútvonalat ahol számos követ-sziklát kell kikerülgetni, és a hullámok gyakran tetőtől talpig eláztatnak.
A második túraútvonal ennél nyugisabb, ezt nagy vízhoam esetén az óriési hullámok jellemzik. Két nap alatt mindkettőt ki lehet próbálni.

A környéken szervezhetünk kérésre: hegyi kerékpározást, kanyoningot, íjászkodást, kenu túrát, rapelezést, tirolizást, kajaktúrát, barlang látogatást, trekkinget.

Szálláslehetőség: Kis retyezát-Complex Cheile Buţii

Ár (minimum 6 személy esetén): 1 túra, 1 nap: 45 euró/személy

                                                   2 túra, 2 nap: 79 euró/személy

Az ár tartalmazza: professzionális rafting felszerelést (csónak, evező, mentőmellény, neoprén ruha és lábbeli, védő sisak), felkészítőt és túravezetést (IRF minosítéssel rendelkező túravezetők), na meg nem utolsó sorban egy felejthetetlen élményt.
Az ár nem tartalmazza: szállítást a helyszínre, étkezést, szállást,stb.

A tevékenységeket képzett és tapasztalt túravezetők koordinálják és minden a lehető legnagyobb biztonságban zajlik.

Kapcsolat

OUTDOOR EXPERIENCE
Outdoorexperience logooffice(at)outdoorexperience.ro
tel: +4 0747835624, +4 0757287639

Partnerek

Az általunk használt evezős felszerelések beszállítója a: